Gratis virusscanner zonder installatie

0
84

Waarschijnlijk ken je Microsoft Security Essentials wel, de gratis antivirussoftware van Microsoft. Met Safety Scanner stelt Microsoft nu ook een zelfstandige virusscanner ter beschikking, een programma met toch wel enkele bijzondere eigenschappen.

Microsoft Safety Scanner is een hulpmiddel waarmee je een pc kunt scannen op virussen, spyware en andere schadelijke software. Achteraf kan je die ook nog verwijderen. Het hulpprogramma werkt in combinatie met zowat alle bestaande antivirussoftware.
Op de Safety Scanner website van Microsoft kun je het bestand downloaden.

Zonder installatie
Het is een uitvoerbaar bestand (een zgn. executable, msert.exe) dat kant-en-klaar het volledige programma omvat. Je hoeft dus niets te installeren en je hebt na het downloaden ook geen internet verbinding meer nodig. Het bestand is relatief groot, meer dan 70 MB. Dat komt uiteraard omdat het de signaturen bevat van alle actueel gekende virussen en andere parasieten. Nu komen er zowat dagelijks nieuwe virussen bij. Om te vermijden dat je met een verouderde lijst met signaturen zou werken, heeft Microsoft een originele oplossing bedacht: je kunt het programma slechts gedurende 10 dagen gebruiken. Wil je nadien nog eens je computer scannen, moet je opnieuw een recente versie van Microsoft Safety Scanner downloaden.

1
2
3
4
Vorig artikelCreëer je eigen cloud in zes stappen
Volgend artikelAndroid 3.0 tablets van Sony
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.