Creëer je eigen cloud in zes stappen

2
131
Cloud Engines Pogoplug Pro

Cloud Engines Pogoplug Pro (© ; licentie: )

Lokaal opgeslagen data biedt vandaag de dag niet genoeg flexibiliteit. Dankzij smartphones, tablet pc’s en notebooks zijn we mobieler dan ooit. Helaas is onze data dat in de meeste gevallen niet. Je kan een NAS instellen om toegang te bieden via FTP, maar dat is niet zo eenvoudig. Cloud Engines komt met een oplossing in de vorm van een Pogoplug (Pro). Een test.

Een Network Attached Storage (NAS) biedt veel voordelen. Niet alleen is je belangrijke data beschikbaar op iedere pc op je thuisnetwerk, maar ook het beheer wordt er een stuk eenvoudiger door. Een NAS kan je ook beschikbaar maken voor toegang via internet. Hiervoor moet je wel een beetje kennis hebben van netwerken, want je zal op je router port forwarding moeten instellen en onder meer ftp-toegang activeren op je NAS. Daarnaast stel je best ook nog een dyndns account in, zodat je het (dynamische) WAN ip-adres van je provider niet hoeft te onthouden.

In de doos
De Pogoplug producten worden in de Benelux verdeeld door distributeur Signo. De doos van de Pogoplug Pro biedt uiteraard plaats aan het toestel zelf. Daarnaast levert de fabrikant, Cloud Engines, ook nog een stroomkabel, een netwerkkabel en een flyer mee. Op deze meertalige flyer (niet Nederlandstalig) worden we doorverwezen naar my.pogoplug.com voor de installatie- en activatieinstructies. Een usb-schijf moet je uiteraard zelf nog voorzien!

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelDe dominantie van de doorklik
Volgend artikelGratis virusscanner zonder installatie

2 REACTIES

  1. Het zou een heel handig apparaat zijn, ware het niet dat de Pogoplug het nodig vindt om na elke wijziging van je data een of andere vage indexeeractie uit te voeren. En als dat nou gebeurde met een lage prioriteit, maar nee, je Pogoplug houdt zichzelf lekker bezig en wordt supertraag. Als je pech hebt hangt ook je browser en zelfs Windows Explorer (als je de Pogoplug software hebt geïnstalleerd). Als je maar weinig data hebt dan valt het wel mee, maar als je 1 of meer TB hebt aangesloten dan kan dat indexeren uren en zelfs dagen duren, en dat telkens opnieuw na een simpele wijziging zoals het hernoemen van een mapnaam.
    Je kunt bij de settings aangeven dat je niks wilt indexeren, maar desondanks blijft de Pogoplug druk bezig, soms met de komische vermelding “Processing 0 items”. Het lijkt me een bug, maar zolang ze die niet hebben opgelost kan ik de Pogoplug niet aanraden, althans niet als je er een flinke hoeveelheid data op wilt aansluiten.

  2. Dit is gewoon een computer in de vorm van een NAS die via het internet bereikbaar is. Weliswaar op een gebruiksvriendelijke manier te configueren maar voor de rest niks nieuws. Er bestaan al jarenlang produkten die hetzelfde doen.
    Tegenwoordig wordt alles cloudcomputing genoemd van zodra je er vanuit het internet aan kunt. De auteur vergeet er wel bij te vermelden dat je werkt aan de uploadsnelheid die je van je provider krijgt. En die ligt doorgaans een pak lager dan de downloadsnelheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.