Google Chrome: blinkend geweld

2
161
Dit artikel is deel 17 van 21 in het DiskIdee dossier Browsers
DossiernavigatieEen succesvolle Opera 11Strijd tussen The Big Five: welke browser is de snelste?
Google Chrome 10.0

Google Chrome 10.0 (© ; licentie: )

Naar aanleiding van het verschijnen van Internet Explorer 9, vergeleek DiskIdee de snelheid van deze browser met enkele van zijn concurrenten. De winnaar in de snelheidswedstrijd was Google Chrome 9.0. Dat was een uitstekende gelegenheid om deze browser ook eens van dichterbij te bekijken. Wij lieten je wel even wachten, Google Chrome 10.0 was immers op komst. Zou die nog sneller zijn?

Het minimalisme zit zeker in de lift. Weg met al die werkbalken, menubalken en andere schermvullende attributen! Net zoals Opera 11.0 heeft ook Google Chrome 10.0 geen titelbalk meer. De tabbladen staan nu op dezelfde hoogte als de drie knopjes om het programma te minimaliseren, zwevend te maken of te sluiten. Daaronder nog de adresbalk en dat is het dan. Al de overblijvende ruimte op je beeldscherm is voor de webpagina.

Veel ruimte voor de webpagina zelf

Veel ruimte voor de webpagina zelf (© ; licentie: )

Ook de adresbalk is minimalistisch: knopje “vorige pagina”, “volgende pagina” en “herlaad pagina” (tijdens het laden wijzigt dat het knopje in een X – “stop met laden”), daarnaast het adresvak zelf en tot slot nog één knopje “aanpassen en beheren” met het symbool van een steeksleutel.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelMultifunctionals van Sharp met multitouch-bediening
Volgend artikelVier een verjaardag met Angry Birds
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.