Tablet en e-reader verenigd

3
135
EnTourage Pocket eDGe

EnTourage Pocket eDGe (© ; licentie: )

Veel mensen kopen naast hun iPad of tablet nog een e-reader omdat een E-Ink scherm veel aangenamer is om een e-boek op te lezen dan een lcd-scherm. Wat als we beide apparaten verenigen in één toestel, moeten ze bij enTourage Systems gedacht hebben. Resultaat: de Pocket eDGe. Wij hebben het toestel getest.

Voorlopig moeten tablets het nog stellen met lcd-schermen. Het nadeel is dat als je langdurig tekst leest op een dergelijk scherm, je ogen vermoeid geraken. Dat is op een E-Ink scherm van een e-reader veel minder het geval, omdat het de weergave van tekst op papier benadert. Mogelijk zal een nieuwe generatie schermen, zoals bijvoorbeeld oled-schermen, een betere leeskwaliteit bieden, waardoor e-boeken ook op tablets (nog) beter leesbaar zullen zijn. Maar oled-technologie is momenteel nog een dure investering.
enTourage Systems mikt met de Pocket eDGe op mensen die naast hun iPad of tablet ook een e-reader willen, maar liever één dan twee apparaten meesleuren. Naast de Pocket eDGe heeft het bedrijf ook nog de grotere enTourage eDGe in het gamma. De fabrikant noemt deze toestellen trouwens dualbooks.

In de doos
Naast het toestel zelf treffen we in de verpakking nog een stroomadapter, een usb-kabel met een gewone en een mini-usb-aansluiting en een Quick-Start Guide in het Engels. De stroomadapter heeft een Amerikaanse stekker. Een klein bericht in de doos vertelt ons dat de Europese voedingen vertraagd zijn door een productiefout. enTourage besloot om met het uitleveren niet te wachten en levert de Pocket eDGe met usb-kabel en EU adapter. Het volstaat hen je gegevens te bezorgen om kosteloos een Europese voeding opgestuurd te krijgen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelAMD Brazos laptops van MSI
Volgend artikelUniversele 3D-bril voorgesteld op CeBIT
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Dus de gebruikers ervan raden het niet aan?

    Op AMAZON al verkrijgbaar voor 120 dollars zag ik net, maar ik weet het zo niet meer als ik de bovenstaande allemaal lees.

    Groetjes,
    Leyla Turk Ona

  2. Ik ben het eens met de beschrijving, maar voeg eraan toe dat het apparaat zwaar is om lang vast te houden bv als ebook. Het maken van een Wifi verbinding is een problematisch, iets ongedaan maken kost veel te veel moeite, zoals bv een email acount. Het apparaat maakt een ouderwetse indruk, door te skinnen wordt de look er niet beter op. Ook reageerd de pocket edge te langzaam. opstarten duurt lang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.