Internet / Diensten | Testen
Web browsers: vijf browsers getest op snelheid

Snel, sneller, snelst? Vijf web browsers getest

Een klein jaar geleden vergeleken we de snelheid van verschillende browsers. Van de meeste kwam recent een nieuwe versie op de markt. Allemaal claimen ze een verbeterde snelheid. Wat is daar allemaal van waar? DiskIdee zoekt het voor je uit.

De kandidaten
Opera is ondertussen toe aan versie 11.0, Safari aan versie 5.0 en Google gooit Chrome versie 9.0 op de markt. Ook bij Microsoft is de bevalling nakend: na enkele bètaversies kan je op hun website nu Internet Explorer 9 Release Candidate downloaden.
Aangezien een Release Candidate op enkele punten en komma’s na identiek is aan het definitieve eindproduct, komt die perfect in aanmerking voor snelheidsmetingen. Alleen met Firefox hebben we een probleem.

...snelheid... de meest bescheidene zal de snelste blijken

...snelheid... de meest bescheidene zal de snelste blijken

De laatste definitieve versie is Firefox 3.6 en die viert binnenkort haar eerste verjaardag. Niet dat ze hebben stilgezeten bij Mozilla, de voorlopige proefversies (bèta’s) vliegen ons om de oren.
Recent kwam Firefox 4 bèta 11 op de markt. Waar precies het probleem ligt is ons niet bekend: zitten daar nog altijd zoveel bugs in en krijgen ze die maar niet opgelost of is het nooit goed genoeg voor de Mozilla-heren?

...snelste...

...snelste...

Wat er ook van zij, een bètaversie kan nog altijd sterk afwijken van het definitieve programma. Het is dan ook niet echt eerlijk om hier al snelheidsmetingen op te doen.
Daarom hebben we in onze testmetingen voor Firefox zowel de resultaten van versie 3.6 als die van versie 4 bèta 11 opgenomen.

Meetmethode
Alle testen gebeuren op één en dezelfde computer. Voor elke test werd die herstart om een zo gelijkaardig mogelijke testomgeving te garanderen.

...snelste...

...snelste...

Voor de scores doen we beroep op drie verschillende benchmarks (meetprogramma’s): Peacekeeper, Sunspider en V8.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

2 reacties bij Snel, sneller, snelst? Vijf web browsers getest

  • 1
    Robin Paulus zegt:

    Hoewel ik zelf ook fan ben van Google Chrome, toch één kleine kanttekening: Chrome ondersteunt standaard nog steeds geen Java. Sommige websites laden dan ook niet volledig of zelfs helemaal niet. Langzaam maar zeker zijn bedrijven hun sites wel aan het updaten en aan het aanpassen om ook door Chrome gelezen te kunnen worden, maar zo af en toe kom je nog wel eens een probleem tegen. Zeker bij verouderde versies van bepaalde programma’s (Outlook Domino Web Access bvb).
    Chrome is zeer goed, maar zo héél af en toe zul je er toch een andere browser bij moeten halen…

    0

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

mildly-amenorrheal