LaCie NAS met Windows Storage Server 2008

0
87
LaCie 5big Storage Server

LaCie 5big Storage Server (© ; licentie: )

LaCie 5big Storage Server gebruikt niet een versie van Linux, maar Microsoft Windows Storage Server als besturingssysteem. Dat vereenvoudigt de integratie van de NAS in Windows-netwerken. Maar hoe zit het dan met de prestaties? We hebben de 5TB versie getest.

Windows Storage Server is Microsoft’s versie van Windows Server die speciaal bedoeld is als besturingssysteem voor NAS’en. LaCie 5big Storage Server gebruikt Windows Storage Server 2008 als besturingssysteem (ondertussen is er ook een R2 versie van WSS 2008). Deze desktop-NAS is verkrijgbaar in drie capaciteiten: 1TB, 5TB en 10TB. Wij hebben de 5TB versie getest.

In de doos
Naast de NAS en de voeding bevat de doos nog een netwerkkabel, een Engelstalige Quick Start Guide en twee dvd’s, eentje met de Quick Start Guide in elektronische vorm (maar ook weer alleen in het Engels, al staat er dan “multilangual” op de dvd) en de andere met een herstelversie voor Windows Storage Server 2008 waarmee je de NAS terug in de fabrieksinstelling kunt zetten.

Uitrusting
De 5big Storage Server is een compacte desktop-NAS in een aluminiumkleurig chassis en met de sleuven voor de vijf schijven op de achterkant, samen met alle aansluitingen: 1 x VGA, 3 x USB 2.0, 2 x Ethernet en 1 x eSATA. Intern gebruikt deze NAS een 64-bit Intel Atom processor, draaiend aan 1,6 GHz en voorzien van 2 GB RAM. Deze NAS doet zijn werk fluisterstil en kan dus gewoon ergens op een bureau gezet worden.

1
2
3
4
5
Vorig artikelDuizend foto’s zonder opnieuw op te laden
Volgend artikelAldi laptop in balans
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.