De Reader, handig nieuwigheidje in Safari 5.0

0
81
Dit artikel is deel 11 van 21 in het DiskIdee dossier Browsers
DossiernavigatieSafari versie 4K-Meleon versie 1.5.3
Apple Safari 5.0

Apple Safari 5.0 (© ; licentie: )

Wanneer er weer eens een zoveelste nieuwe versie van een browser op de markt komt, kijken we daar niet meer van op. Tenzij er iets speciaals mee aan de hand is natuurlijk, zoals met de laatste browser van Apple, Safari 5.0.

Midden juni bracht Apple een nieuwe versie van zijn internetbrowser op de markt: Safari 5.0. In een vergelijkende test van browsers hadden we in maart dit jaar al zijn voorganger, Safari 4, aan de tand gevoeld. Op het gebied van snelheid stond die, samen met Firefox, op een gedeelde derde plaats. Verder was ons oordeel “Safari 4.0 is een mooie, gestileerde browser maar met een nogal eigenzinnige bediening”.

Al gaat de leugen nog zo snel…
Op het eerste zicht lijkt de nieuwe versie als twee druppels water op zijn voorganger. De vertaalfouten zijn gecorrigeerd, dat is dan toch al een lichtpuntje. Op de website van Apple kan je lezen “Better Performance – Faster Nitro Engine. The world’s fastest web browser gets an engine upgrade. … web browsing at greater speeds than before”.

Safari 5.0 strand op dezelfde 3de plaats als zijn voorganger

Safari 5.0 strand op dezelfde 3de plaats als zijn voorganger (© ; licentie: )

Hierbij is dan weer eens bewezen dat je niet alles moet geloven wat op het internet staat, want uit voornoemde test bleek dat Safari niet ’s werelds snelste browser was: zowel Opera als Google Chrome zijn heel wat sneller.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelEmotie en informatica blijven best gescheiden
Volgend artikelSamsung’s nieuw Android vlaggenschip
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.