Gemakkelijk toegankelijke NAS dankzij USB-sleutels

0
36
Dane-Elec MyDitto

Dane-Elec MyDitto (© ; licentie: )

Dane-Elec biedt met de myDitto een eenvoudig te gebruiken opslagsysteem voor thuisgebruikers en kleine ondernemingen dat bestaat uit een server en twee USB-sleutels.

De myDitto is een plug and play opslagapparaat van geheugenfabrikant Dane-Elec dat je aansluit op een router via een LAN-verbinding. Voor de installatie is geen software vereist. Het systeem wordt geleverd met twee myDitto USB-sleutels waarmee je ook op afstand de myDitto server veilig kan gebruiken via een peer-to-peer- of evenknieverbinding.

Toegang
De beheerder van de administratieve sleutel kan de authentificatiecode en de bestanden die toegankelijk zijn voor derden controleren. Dane-Elec verkoopt extra sleutelpacks zodat meerdere mensen gebruik kunnen maken van de NAS. Dankzij een speciale applicatie is de myDitto server eveneens toegankelijk vanaf een iPhone of smartphone die compatibel is met Windows Mobile 6.5.
De eigenaar van myDitto kan aan maximaal tien personen toegang tot de inhoud van de server verlenen. Voor zes van deze personen is het mogelijk tegelijkertijd hun bestanden uit te wisselen en te delen.

RAID
In de myDitto server kan je twee harde schijven van elk 1 of 2 TB gebruiken in RAID-0 of RAID-1 configuratie. Het opslagapparaat heeft een Ethernet en twee twee USB 2.0 poorten. De server ondersteunt UPnP en DLNA en herkent automatisch alle randapparatuur die verbonden zijn met de router via LAN of WiFi. De myDitto Server is ook inzetbaar als mediacenter dat multimedia kan streamen naar tv’s, fotokaders en gameconsoles. De Dane-Elec myDitto ondersteunt Microsoft Windows 7/Vista/XP, MAC OS X 10.5 en recentere versies, alsook Fedora en Ubuntu.

Prijs en beschikbaarheid
Het Dane-Elec myDitto systeem heeft een adviesprijs vanaf € 249. Een pack met twee supplementaire gebruikerssleutels kost € 29,90. Een vier sleutelpack (één administratieve sleutel en drie gebruikerssleutels) kost € 49,90.

Vorig artikelKeuze uit Blu-ray Disc home cinemasystemen
Volgend artikelDesign laptops van HP in nieuwe serie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.