Gigantische Philips-monitor verbruikt de helft minder energie

0
57
MMD / Philips 240B1CS 24" lcd-monitor

MMD / Philips 240B1CS 24″ lcd-monitor (© ; licentie: )

Beeldschermen voor de computer worden steeds groter. Een schermdiagonaal van 24 inch wordt zo langzamerhand de norm. Maar die grotere schermen verbruiken ook meer. Niet zo bij de nieuwe Philips 240B1CS 24-inch LCD-monitor. Die verbruikt de helft minder energie als zijn voorganger.

De 24-inch Philips 240B1CS lcd-monitor verbruikt in werking minder dan 37 Watt en in standby minder dan een halve wat. Dat zijn erg zuinige verbruikscijfers voor een monitor met een beeldiagonaal van ruim zestig centimeter. Er passen twee volledige A4 documenten naast elkaar op het scherm.

Ergonomie
Deze monitor kun je in de hoogte verstellen over een afstand van 70mm. Zowel de voet als het beeldscherm zelf kantelen en zwenken. De verticale en horizontale inkijkhoek bedraagt 178 graden. De 240B1CS heeft een ingebouwde stereoluidspreker en een koptelefoonaansluiting. Ook heeft hij een USB-poort.

Beeldcorrecties
De monitor is uitgerust met TrueVision kleurcorrectie en SmartImage beeldanalyse, die dynamisch het contrast en de kleurverzadiging wijzigt. Er zijn vier vooraf ingestelde beeldstanden: Eco, Office, Image Viewing en Entertainment.

MMD
De Philips 240B1CS 24″ lcd-monitor wordt eigenlijk in Taiwan geproduceerd door MMD, een dochteronderneming van TPV Technology, de grootste monitorenfabrikant ter wereld. MMD werd in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips en brengt wereldwijd exclusief Philips monitoren op de markt. MMD heeft design-centers in Eindhoven en in Taiwan.

Prijzen en Beschikbaarheid
De Philips 240B1CS is voor de winkeladviesprijs van €369,- (excl. BTW) verkrijgbaar via alle MMD bedrijfspartners.

Vorig artikelNetwerkcamera voor 24-uurs bewaking
Volgend artikelEen marathonloper onder de notebooks
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.