Maxthon versie 2.5.11

2
49
Dit artikel is deel 7 van 21 in het DiskIdee dossier Browsers
DossiernavigatieAvant versie 11.7Opera versie 10.50
Maxthon

Maxthon (© ; licentie: )

Eén ding hebben al de door ons geteste browsers alvast gemeen: op hun website claimen ze de snelste, de kleinste, de meest performante of eenvoudigweg de beste te zijn. Hier bekijken we Maxthon versie 2.5.11.

Op de duur komt alles terug natuurlijk. Net zoals bij Avant zijn de gegevens van de menubalk hier op de titelbalk gezet en staat er een deel van de pictogrammetjes onderaan op de statusbalk. Standaard staan hier de geïmporteerde favorieten ook in een werkbalk bovenaan net zoals in GreenBrowser en ook hier is dat te wijzigen in een venster links. Je kunt Maxton ook in het Nederlands zetten, het taalpakket is hier al bij voorbaat voorhanden.

Maxthon versie 2.5.11

Maxthon versie 2.5.11 (© ; licentie: )

De mogelijkheid om twee webpagina’s tegelijkertijd te bekijken, heet hier Vensterdeelmodus. Meer fantasie dan twee-naast-elkaar had men bij Maxton niet, normaal gezien is dat wel voldoende. In zijn basisuitvoering ziet Maxton er nogal gedateerd uit, maar via het menu kom je op de website van Maxton terecht en daar vind je tientallen skins. Zo kan je Maxton het uiterlijk geven van Flock, Safari, FireFox enzoverder want die zitten er ook tussen! Waarom zou je in vredesnaam de middelmatig presterende Maxton er laten uitzien als de veel snellere Safari, als die eveneens gratis te downloaden is?

De vesterdeelmodus van Maxton, wel beperkt tot 2 pagina’s naast elkaar

De vesterdeelmodus van Maxton, wel beperkt tot 2 pagina’s naast elkaar (© ; licentie: )

Deze browser kan je hier downloaden.

Vorig artikelAvant versie 11.7
Volgend artikelVolledige home entertainment ervaring in 3D
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Als jarenlang Maxthon gebruiker heb ik naar aanleiding van jullie overzicht maar een keer Safari geprobeerd omdat dat volgens jullie zoveel sneller zou zijn. Heb Safari nu een week lopen, en ben blij dat ik maxthon nog niet verwijderd had van mijn pc. Bij het oproepen van een enkele pagina is het onderling verschil verwaarloosbaar. Maar bij het oproepen van een groep van paginas op hetzelfde moment (funcite heet Groepen in Maxthon, en Open in Tabs in Safari is Maxthon vele malen sneller dan Safari. Het is zelfs zo erg dat een aantal sites in Safari niet opgeroepen kunnen worden ivm time-out, terwijl maxthon dit zeer snel tevoorschijn tovert.

Reacties zijn gesloten.