Internet / Diensten | Testen
Web browsers: review van twaalf bladeraars voor het internet

FireFox versie 3.6

Dit artikel is deel 9 van 21 in het DiskIdee dossier Browsers
DossiernavigatieOpera versie 10.50Safari versie 4
Firefox

Firefox

Eén ding hebben al de door ons geteste browsers alvast gemeen: op hun website claimen ze de snelste, de kleinste, de meest performante of eenvoudigweg de beste te zijn. Hier bekijken we FireFox versie 3.6.

Waar Opera en Chrome nek aan nek als eersten over de eindmeet komen, vechten FireFox en Safari voor het brons. Je kon onlangs op deze site nog een test lezen over FireFox 3.6 beta – klik hier. Versie 3.6 is intussen het beta-stadium ontgroeid, maar veel is er ondertussen niet meer gewijzigd. De basis-opbouw op zich lijkt wat op die van Internet Explorer, met een menubalk, de tabbladen, de bladwijzers links. Maar FireFox is een open source product, de code is dus vrijgegeven en wie wil mag er allerlei extra’s voor schrijven.

FireFox versie 3.6

FireFox versie 3.6

Door de add-ons kan je FireFox eindeloos personaliseren maar ook – laten we eerlijk zijn – instabiel maken. Toch een waarschuwing: op het Internet zijn er nogal wat klachten te vinden als zou FireFox bij langere surfsessies steeds meer computergeheugen in beslag nemen waardoor je pc uiteindelijk merkbaar vertraagt. Daar zal wel een grond van waarheid in zitten, want zo bestaan er intussen speciale add-ons om het geheugen te purgeren.

Een add-on: “Recovers Memory leakage”. Toch niet echt geruststellend.

Een add-on: “Recovers Memory leakage”. Toch niet echt geruststellend.

Deze browser kan je hier downloaden.

3 reacties bij FireFox versie 3.6

 • 2
  Rob zegt:

  Ook al sluit ik het af dan nog krijg ik elke keer dat rot vakje met daarin het volgde
  Firefox is al actief sluit het eerst af of start U pc opnieuw op
  is daar niks tegen te doen of zo ?

  0
 • 1

  Ik kan alleszins bevestigen dat Firefox een probleem heeft met geheugenlekken. Bij langdurig en intensief gebruik neemt de recentste versie van deze browser op mijn Win7 Ultimate pc regelmatig alle geheugen in beslag. Afsluiten en weer opstarten is de enige oplossing. Dit probleem deed zich voor in alle eerdere versies van FF die ik ooit gebruikt (vanaf versie 2 minstens). De AFOM Memory Leakage add-on lost dit probleem gedeeltelijk, maar niet altijd op. Een aanrader om die toch te installeren, dan treedt het geheugenlek toch minder op.

  0

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>