Gratis lenteschoonmaak voor Windows

2
109
Wise Disk Cleaner - hoofdscherm met resultatenlijst, Vista skin

Wise Disk Cleaner – hoofdscherm met resultatenlijst, Vista skin (© ; licentie: )

Windows is niet perfect – verre van. Dat weten we allemaal. Gelukkig bestaat er software die helpt de conditie van onze Windows zo optimaal mogelijk te houden. We testten twee gratis Windows-schoonmaakprogramma’s van Wisecleaner.com. Ze werken in tandem werken het optimaliseren van harde schijf en register.

In het leven van een pc gebeurt er heel wat. Software komt erop en gaat er weer vanaf. Allerlei programma’s maken tijdelijke bestanden aan en wissen die (hopelijk) achteraf weer. Nieuwe data wordt weggeschreven en blijft staan of wordt overschreven en nog later gewist. Harde schijven raken zo onvermijdelijk gefragmenteerd. Via defragmentatiesoftware kunnen we daar iets aan doen. Bestanden worden weer netjes aaneengesloten opgeslagen en dus kunnen we er sneller mee werken.
Dat verhelpt echter niets aan oude, ongebruikte bestanden. Denk aan verloren data of software, overblijfsels van deïnstallaties, tijdelijke bestanden, oude logfiles, noem maar op. Op een schijf kunnen er zo letterlijk duizenden staan. Die opsporen en wissen bespaart niet alleen schijfruimte, maar zorgt er ook voor dat de diverse onderhoudstaken in verband met harde schijven sneller werken.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelPhilips lanceert 3D tv’s met Full HD resolutie
Volgend artikelNetwerkbeveiliging met hoge detectiegraad

2 REACTIES

  1. Opgepast: het met deze diskcleaner al wel een frats voorgehad; het gooit nl. bestanden weg puur op de extensie. En bv. niet alle files met *.log mogen zomaar de vuilbak in!!). Je kan dat wel instellen maar de defaults zijn wat te rigoureus.

    Iets anders: vanwaar telkens de misvatting (en dat van een gerenommeerd IT-journalist) dat een register met veel sleutels tot een tragere toegang leidt? De toegang is geïndexeerd. 1000 sleutels of 10 miljoen gaat net even snel.

  2. Heb beide geïnstalleerd. Verrassend hoeveel deze programma’s als overbodig detecteren na een PC-gebruik van 1 jaar en niettegenstaande regelmatige opkuis met CCleaner. Prima software.

Reacties zijn gesloten.