Audio / Video | Internet / Diensten | Previews
Aldi :ZOLID / OXX Classic Internet/FM Radio preview

Aldi internetradio: bezint eer je begint

:ZOLID Internetradio voorkant

:ZOLID Internetradio voorkant

Tegenwoordig zet zowat elke radiozender die zichzelf respecteert zijn signaal ook op het Internet. Die kan je beluisteren met deze internetradio van Aldi. Toch even opletten voor je hem koopt…

Is dit een DAB Radio?
Aldi heeft vroeger ooit DAB radio’s verkocht (DAB = Digital Audio Broadcasting). Maar om elk misverstand te vermijden stellen we heel duidelijk: deze Internet Radio heeft niets met DAB te maken. Net als FM wordt DAB via een zendmast de ether ingestuurd en is dan ook binnen het zendbereik met het gewone staafantennetje op je radio te ontvangen. Daarom kan je zowel bij FM als DAB enkel een beperkt aantal regionale zenders ontvangen.

Wat is dan een Internet Radio?
Tegenwoordig zet zowat elke radiozender die zichzelf respecteert zijn signaal ook op het Internet. Zoals je wel zult weten is het Internet niet bepaald regionaal, dus als de Aldi-reclame meer dan 10.000 radiostations van overal ter wereld belooft, zal dat wel waar zijn.
Een Internet Radio heeft, net als je computer, een eigen IP adres voor de verbinding met het Internet. De radio surft dan automatisch naar een vooraf ingestelde Radio Portal website – in dit geval is dat Frontier Silicon – die dan op zijn beurt deze duizenden zenders aanbiedt. Maar je hebt dus ofwel een Internet abonnement nodig dat het aansluiten van meer dan één computer toelaat, ofwel dien je een router te gebruiken.

Pagina's: 1 2 3 4 5

156 reacties bij Aldi internetradio: bezint eer je begint

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>