Altijd en overal met het internet verbonden

0
60

Nokia pakt uit met een nieuwe versie van zijn Internet Tablet, een compact en licht apparaatje waarmee je draadloos surft, e-mailt, via het internet chat en telefoneert, navigeert, internetradio beluistert en video’s of muziek afspeelt. Het enige wat ontbreekt, is een ingebouwde gsm. Nuttig of gimmick? DiskIdee zocht het uit.
Nokia N810
De Amerikaanse technologiesite CNET noemde de eerste Nokia-internettablet “het slechtste nieuwe product van 2006”, maar toch werden er heel wat van verkocht, reden waarom Nokia onlangs de derde generatie introduceerde. Overigens waren wij in onze review uit 2006 heel wat positiever over die
eerste Nokia N770 Internet Tablet
.
Blijkbaar zijn er toch ook genoeg consumenten geïnteresseerd in een apparaatje waarmee je altijd en overal online bent, zonder de nadelen van een laptop (te groot, te onhandig, te duur) of een pda cq. smartphone (te klein scherm, geen toetsenbord).

Uitrusting
Uiterlijk verschilt de Nokia N810 niet zo heel sterk van de N770. Het aanraakgevoelige kleurenscherm van 4,13 inch (10,5 cm) heeft nog steeds een resolutie van 800 x 480 pixels. De N810 is met 225 gram iets lichter en met 1,5 cm ook iets dunner dan de N770.

1
2
Vorig artikelNieuw XpressMusic-toestel van Nokia
Volgend artikelUltradunne lcd-tv met elegant design
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.