Mediaspeler, harde schijf en digitale videorecorder in draagbare verpakking

7
242

De EMTEC Movie Cube -R is een draagbare multimedia-harde schijf waarmee je niet alleen digitale mediabestanden zoals video kunt afspelen, maar ook (digitale) video kunt opnemen. Is dit apparaat de moeite waard?
EMTEC Movie Cube -R
In 1997 werd BASF Magnetics, bekend van de productie van audiocassettes, floppy’s en vhs-cassettes, omgedoopt tot EMTEC. Het EMTEC-logo lijkt nog altijd op dat van het eertijdse moederbedrijf BASF.
EMTEC werd op zijn beurt in 2006 gekocht door de Franse Dexxon Group. EMTEC maakt vandaag nog altijd magnetische tape, maar specialiseert zich ook in flash drives, geheugens, multimedia-harde schijven, mp3-spelers en cd/dvd-drives. 

Movie Cube -R
De hier besproken EMTEC Movie Cube -R is een draagbare multimedia-harde schijf waarmee je niet alleen mediabestanden kunt afspelen, maar ook (digitale) video kunt opnemen.
De Movie Cube -R is verkrijgbaar zonder ingebouwde harde schijf of met een 3,5-inch harde schijf in capaciteit variërend van 160 tot 500 GB. Wij ontvingen de Movie Cube -R 160GB ter test. De interne harde schijf is overigens van het SATA-type (lees meer over Serial ATA) en wordt gemaakt door Hitachi.

Uitzicht
De Movie Cube -R heeft de omvang van een kloeke paperback (204x177x53 mm). Je kunt hem plat neerleggen, maar eigenlijk is het de bedoeling dat je hem verticaal vastzet in de meegeleverde voet. Het apparaat weegt 4,3 kg.

Functie
De Movie Cube -R is in essentie een draagbare MPEG2/4-speler en -recorder. Op de versie met harde schijf van 500 GB kan je wel zevenhonderd films in DVD-kwaliteit bewaren en/of opnemen.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelSupersnel thuisnetwerk
Volgend artikelNetwerken via het stopcontact met HomePlug AV-technologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Nee, dat is niet mogelijk. Het apparaat heeft geen ingebouwde tv tuner, dus je tv aanlaten op het kanaal dat je wilt opnemen. Als recorder voor de tv dus nutteloos, behalve de time shift dan. Verder heb ik met dtreaming video wel vaak haperingen in beeld, werkt niet naar behoren. Muziek gaat feiloos.

  2. Dit apparaat niet kopen!!

    Ik bezit een exemplaar en wat een onding

    – reageert niet op afstandbediening
    – reageert niet op de front knoppen
    – zeer slechte beeldkwaliteit
    – geen media bibliotheek
    – niet navigeerbaar

    echt ik heb nog nooit zo’n slecht product gezien

  3. Is het mogelijk om TV te kijken terwijl je op een ander kanaal opneemt? en hoe werkt dat doorlussen precies?

  4. 500 GB is iets meer dan 100 films in DVD kwaliteit, niet 700 films!!
    Op 1 DVD gaat ong gemiddeld 4,5 GB

  5. Zelf heb ik nog twee externe usb harde schijven,zonder netwerk interface. is het mogelijk om deze aan te sluiten op de USB host van deze movie cube, en dan vanuit het netwerk de 3 harde schijven te bereiken?? zodat ik precies 3 netwerk harde schijven heb…
    maw, worden de toestellen aangesloten op de usb host porten gedeeld over het netwerk?

Reacties zijn gesloten.